Groenboomgaardstraat 21, Ardooie    |    E-mail: evi@therapiedebruyne.be    |    Tel 0470 36 95 59
Wie ben ik ?

Evi Debruyne (°1982)

Als persoon ben ik iemand die mijn eigen weg zocht en deze uiteindelijk heeft gevonden.
Voor mijn opleiding tot psychotherapeut behaalde ik het diploma van doctor biomedische wetenschappen. Deze heeft gezorgd voor de ‘dr.’ voor mijn naam. Om alle verwarring te vermijden, ik ben geen arts van opleiding. Ik heb wel een ruime medisch-wetenschappelijke kennis, maar ik ben geen dokter, wel een doctor. Ondanks mijn grote interesse in de medische wetenschappen en het wetenschappelijk onderzoek, bleef ik met het knagende gevoel zitten dat er iets ontbrak. Ik miste een sociale factor in mijn job. Ik wou mensen van dichtbij helpen en ondersteunen. Dit knagende gevoel werd steeds groter, waardoor ik een aantal jaar geleden de stap zette om de opleiding tot integratief psychotherapeut te volgen. Via een aantal omwegen ben ik dus geworden wie ik vandaag ben; iemand die mensen begeleidt in hun zoektocht naar zichzelf, naar zich goed, gelukkig en sterk in hun vel voelen.

Als integratief therapeut ben ik een therapeut die u een persoonlijke, actieve en interactieve vorm van begeleiding aanbiedt. Integratief betekent dat ik mijn ondersteuning aanpas aan de noden en eigenheid van de cliënt, omdat elk mens nu eenmaal een unieke benadering nodig heeft.
Mede door mijn wetenschappelijke achtergrond, geloof ik ook sterk in de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest. Een gezonde geest en een gezond lichaam. Ik probeer dan ook tijdens mijn begeleiding steeds aandacht te hebben voor beide.

“I am lighthouse rather than lifeboat.  I do not rescue but instead I help others to find their own way to shore, guiding them on their way.”

(modern affirmation)

Opleiding & vorming

  • Master Biomedische Wetenschappen (UGent, 2005)
  • ManaMa Medical Molecular Biotechnology (UGent, 2006)
  • Geaggregeerde voor het onderwijs (Ugent, 2006)
  • Dr. Biomedische Wetenschappen (UGent, 2011)
  • Integratieve Psychotherapie (i.o.) (AIHP – 2018)
  • Relaxatietherapie (AIHP 2015)
  • Kinderen- en jongeren psychotherapie (AIHP 2016)

Workshops