Groenboomgaardstraat 21, Ardooie    |    E-mail: evi@therapiedebruyne.be    |    Tel 0477 87 53 11

Wie ben ik ?

Evi Debruyne

Hallo, ik ben Evi. Ik ben psycho- en energetisch therapeut en life(style)coach.
kracht, balans en genieten zijn de kernwoorden waar ik voor sta en ga, zowel privé als professioneel.  Als therapeut streef ik er naar om mensen in hun kracht te zetten, de balans terug te vinden in de verschillende facetten van hun leven en vooral niet vergeten om onderweg te genieten van de kleine en grote dingen. Ik werk hiervoor met een smakelijke cocktail van mijn nuchtere wetenschappelijke visie en mijn spirituele, oosters getinte kant.

Voor mijn opleiding tot psychotherapeut behaalde ik het diploma van doctor biomedische wetenschappen. Deze heeft gezorgd voor de ‘dr.’ voor mijn naam. Die 2 lettertjes maken dat ik een ruime medisch-wetenschappelijke kennis heb een ook blijvend gebeten ben door wetenschap en gezondheid.

Maar ondanks mijn grote interesse in de medische wetenschappen, kon ik er niet aarden. Ik voelde me té beperkt in mijn job. Gezondheid was toen al iets wat voor mij verder ging dan je gewoon fysiek goed voelen. Bovendien wou ik mensen van dichtbij helpen en ondersteunen. Dit knagende gevoel werd steeds groter, waardoor een carrièreswitch zich opdrong. Et voilà, na het volgen van de nodige opleidingen, was psychotherapeut Evi geboren.

Via een aantal omwegen ben ik dus geworden wie ik vandaag ben; iemand die mensen begeleidt in hun zoektocht naar zichzelf, naar zich goed, gelukkig en sterk in hun vel voelen, zowel mentaal als fysiek!

Begeleiding bekijk ik steeds vanuit een holistische visie, met aandacht voor het psychische en het fysieke, via een variatie aan therapievormen (gesprekstherapie, lichaamsgerichte en bio-energetische therapievormen, gezondheids- en lifestylecoaching, …).  Ik geloof immers sterk in de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest.

Buiten mijn praktijkruimte ben ik mama van 4 fantastische dochters en gehuwd met een al even fantastische man .  Mijn glas is altijd halfvol.  Ik houd niet van ‘kotjesdenken’.  De wetenschappelijke term is ‘creatieve generalist’ of ‘multipotential’, maar ik noem mezelf graag een gestructureerde chaoot.  Ik sta, figuurlijk, niet graag stil en houd eenvoudigweg van variatie en nieuwe dingen doen.

“I am lighthouse rather than lifeboat.  I do not rescue but instead I help others to find their own way to shore, guiding them on their way.”

(modern affirmation)

Opleiding & vorming

 • Master Biomedische Wetenschappen (UGent, 2005)
 • ManaMa Medical Molecular Biotechnology (UGent, 2006)
 • Geaggregeerde voor het onderwijs (Ugent, 2006)
 • Dr. Biomedische Wetenschappen (UGent, 2011)
 • Integratieve Psychotherapie (i.o.) (AIHP – 2018)
 • Relaxatietherapie (AIHP 2015)
 • Kinderen- en jongeren psychotherapie (AIHP 2016)
 • NES Health Professional (NES Health – 2018)
 • Acces Bars® Practitioner (Access Consciousness® – 2019)
 • Reiki 1 (2022)
 • Reiki 2 (2023)
 • Orthomoleculair therapeut (KPNI – 2024 i.o.)

Workshops